Hírek

"Ozone Zöld-Díj 2014"

Jelentkezz az Ozone Zöld-díjra 2014-ben is! Az OzoneNetwork tévé idén is díjazza azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez a legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig.

Jelentkezz az Ozone Zöld-díjra 2014-ben is! Az OzoneNetwork tévé idén is díjazza azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez a legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig.

Kik jelentkezhetnek? Olyan vállalatok, magánszemélyek civil szervezetek és újságírók, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg. Működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, kiemelt fontossággal kezelik a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést, akiknél a kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből hasznos példaértékű megoldások születtek és születnek.

A kategóriák: Magánszemélyek - Nagyvállalatok (250-nél több foglalkoztatott) - Kis és közepes vállalkozások (250-nél kevesebb foglalkoztatott) - Civil szervezetek - Újságírók

A jelentkezés feltétele: 2013. 10. 14. és 2014. 10. 14. között megvalósult zöld, környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos projekt vagy tevékenység. A Sajtódíj esetében olyan környezetvédelem vagy fenntartható fejlődés témakörében született cikk, publikáció, video riport, tudósítás, ami 2013. 10. 14 és 2014. 10. 14. között jelent meg nyomtatott vagy digitális formában, egy hazai sajtóorgánumban.

A jelentkezési űrlap beküldése 2014. november 14-ig az info@ozonenetwork címre. (A jelentkezéshez opcionálisan csatolható bármilyen dokumentum, kép, video, vagy link, ami illusztrálja a projektet illetve többletinformációt közöl arról.

A csatolmányok az elbírálásnál előnyt jelenthetnek, de nem feltételei a jelentkezésnek.)

Mennyibe kerül? A jelentkezés ingyenes.

Kik döntenek a nyertes személyéről? A nevezéseket a Magyar Klímatanács tagjai értékelik. Dr. Fogarassy Csaba, a Szent István Egyetem Klímatanácsának főtitkára, Dr. Farkas István, a Szent István Egyetem Klímatanácsának alapító tagja, Dr. Tóth László, a Szent István Egyetem Klímatanácsának elnöke.

A sajtódíj odaítélésében Pálmai L. Ákos, az Origo.hu főszerkesztője vesz részt a munkában.

Mit lehet nyerni? A győztesek a korábbi évekhez hasonlóan igényes, névre szóló, valódi zöld díjat kapnak, emellett meghívjuk őket az OzoneNetwork Egyenlítő című napi vélemény és vitaműsorába, hogy másoknak is elmondhassák mivel járultak hozzá környezetünk megóvásához és a zöldebb jövőhöz. A díjátadóról a helyszínen jelenlévő győztesekkel video riport is készül, mely az OzoneNetworkön és az origo.hu portálon is látható illetve olvasható lesz.

Mikor adjuk át az idei Ozone Zöld-díjat? 2014. november 19-én 17:30-tól a Magyarországi Fenntarthatósági Csúcs Konferencián, Budapesten. Minden jelentkezés automatikus regisztrációt is jelent az eseményre, melyre névre szóló meghívót is küldünk a jelentkezést követően.

Meddig lehet jelentkezni? 2014. november 14. éjfél

Jelentkezési cím: info@ozonenetwork.hu (a levélhez csatolt kitöltött jelentkezési lappal)

A levél tárgyában kérjük feltüntetni: "Ozone Zöld-Díj 2014"


Hogyan tegyük „zölddé” a város...

Hogyan tegyük „zölddé” a városokat Az európaiak több mint háromnegyede él városi területeken. Mindaz, amit a városlakók termelnek, vásárolnak, megesznek és eldobnak, és az, ahogy közlekednek és ahol ...

Mentőakció a Várkertben

Az Uniclub Egyesület évek óta részt vesz a Várkert rendezésében. Most egy új eljárással próbálják menteni a menthetõt, azaz az öreg fák gyökereihez huminsavat tartalmazó szert juttatnak, amely elõsegí...

Madármentés-Lélekmentés című r...

Székesfehérvári Vadmadárkórház pályázata 2014. Madármentés-Lélekmentés címmel rajzpályázatot hirdet a székesfehérvári Vadmadárkórház 3-18 éves gyermekek számára. A rajzpályázat célja, hogy a gyermek...